/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

19 morţi și 12 răniți în explozia unui combinat chimic din China

13 iulie 2018, ora 10:08

Explozia a avut loc joi, în jurul orelor 18.30, într-un complex industrial din orașul Yibin, în provincia Sichuan, a informat pe site-ul său administrația locală pentru securitatea muncii.

Răniţii sunt în stare stabilă la spital, potrivit comunicatului care nu precizează cauza exploziei, dar menţionează că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Un incendiu care a izbucnit după explozia din combinatul societăţii Hengda a fost stins vineri dimineaţă, potrivit sursei.

China a fost scena mai multor accidente industriale în ultimii ani. În 2015, o explozie uriaşă într-un depozit de produse chimice a făcut 165 de morţi în oraşul port Tianjin (nord), generând o polemică legată de cauzele catastrofei şi impactul său ecologic.

Fostul primar al oraşului, care a condus comitetul însărcinat cu gestionarea catastrofei, a fost condamnat anul trecut la 12 ani de închisoare pentru corupţie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram