Toate persoanele din Republica Moldova urmează să furnizeze datele despre animalele pe care le dețin, depunând o cerere, în baza căreia animalelor le vor fi eliberate pașapoarte. Aceste modificări sunt prevăzute de Registrul de stat al animalelor (RSA) şi Regulamentul cu privire la ținerea acestuia, aprobate de Guvern.

Pentru includerea în RSA vor fi necesare informaţii despre deținătorul animalului (persoană fizică sau juridică), dar şi despre animal:  numărul de identificare al animalului; IDNP al deținătorului (pentru persoane fizice); IDNO al deținătorului (pentru persoane juridice); numărul și seria pașaportului pentru bovine; data completării pașaportului pentru bovine; data nașterii; rasa; sexul; IDZ al mamei animalului; codul anterior în cazul importului din țările care nu sînt membre ale UE; data importului în țară; datele despre moartea, sacrificarea animalului; data dispariției şi regăsirii acestuia etc.

În Registru vor fi înregistrate persoanele fizice şi juridice, exploatațiile, animalele şi mijloacele de identificare a acestora şi documentele pentru animal, care includ cererea de identificare, mișcare şi declarare oricărui eveniment; pașaportul individual pentru bovine; formularele de identificare, mișcare şi declarare evenimente.

Pentru implementarea proiectului statul nu va suporta careva cheltuieli financiare suplimentare, altele decât cele prevăzute de la bugetul de stat.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!