/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Alocații mai mari pentru victimele represiunilor politice

14 iulie 2018, ora 09:00
Cuantumul alocaţiei lunare de stat pentru victimele reabilitate ale represiunilor politice se propune a fi majorat de la 1 septembrie 2018.  Astfel, victimele reabilitate ale represiunilor politice din perioada anilor 1917–1990, care în prezent primesc lunar câte 100 de lei, ar putea primi o alocație lunară de stat în valoare de 500 de lei. Totodată, persoanele care se încadrează în două sau mai multe categorii de beneficiari li se va stabili o singură alocaţie, la alegere.
Modificările au fost efectuate cu scopul asigurării unei protecţii suplimentare a celor 8452 de victime reabilitate ale represiunilor politice, cuantumul alocației cărora nu a fost majorat din anul 2012.
Pentru implementarea modificărilor propuse în anul 2018 vor fi necesare mijloace financiare în sumă de 12,9 mln lei. Banii sunt prevăzuți în limita sumei transferurilor de la bugetul de stat la bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram