Cel puțin 33 de pasageri ai unui zbor realizat de compania Ryanair din Dublin, Irlanda, spre Zadar, Croația, au fost spitalizați, după ce s-au simțit rău și au avut sângerări din urechi, din cauza unei depresurizări a cabinei. „A fost cea mai terifiantă experiență din viața mea”, a declarat Roxanne Brownlee, unul dintre cei 189 de pasageri care se aflau la bordul avionului, scrie ABC News.

Un purtător de cuvânt al companiei Ryanair a declarat că depresurizarea a provocat deplasarea măștilor de oxigen. Avionul transporta 189 de persoane din Dublin, Irlanda, în Zadar, Croația, dar a efectuat o aterizare de urgență la aeroportul Frankfurt-Hahn din Germania.

„Măștile de oxigen tocmai au căzut pur și simplu în fața noastră – nu ni s-a dat niciun context, nu a existat niciun anunț”, a spus Brownlee. „Toți încercam să punem măștile de oxigen, unii oameni țipau, plângeau și strigau”.

Când avionul a început să coboare, pasagerii au declarat că nu au primit nici o avertizare sau informație de la căpitan. „În acel moment, când am început să coborâm ne-am gândit, asta este, vom muri”, a spus Brownlee.

Odată ce avionul a ajuns la aeroport, 33 de persoane au fost duși la spital „pentru a fi tratate de dureri de cap, dureri de urechi și greață”, potrivit autorităților. Unii oameni s-au plâns că au sângerat din urechi.

Brownlee și Sihelnik au descris tratarea pe care au primit-o după aterizare ca fiind „rușinoasă”.

„Au adus 100 de burgeri pentru 189 de pasageri. Au spus că cei în vârstă și familiile cu copii pot dormi pe paturile de la subsol, iar restul am fost lăsați de izbeliște. Eram treziți de 36 de ore, epuizați și șocați de modul în care suntem tratați”, spune Brownlee.

Potrivit unui purtător de cuvânt al companiei Ryanair, „clienților li s-au oferit tichete de gustare și cazare la hotelurile autorizate, însă a existat o lipsă de locuri suficiente pentru cazare”.