/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/FOTO/ Dosarul a cinci cetățeni turci acuzați de contrabandă cu droguri, trimis în instanță

missing
16 iulie 2018, ora 10:40

1. Afganistan – Iran – Azerbaidjan – Georgia – Ucraina (feribot) –Republica Moldova – Uniunea Europeană (Olanda/Germania)
2. Afganistan – Iran – Turcia – Bulgaria – România – Republica Moldova – Uniunea Europeană (Olanda/Germania).

Astfel, în cadrul urmăririi penale cu certitudine s-a stabilit că în perioada anilor 2015 – 2017, membrii grupării au procurat patru semiremorci și camioane de tractare, în care au fost confecționate artizanal locuri special amenajate pentru tăinuirea drogurilor, camuflând activitatea ilegală de transportare a drogurilor în activitatea agentului economic aparent legală, de prestare a serviciilor de transport de mărfuri.

În acest sens, în luna februarie 2018, grupul infracțional a camuflat aproximativ 80 kg de heroină în semiremorca încărcată cu legume (roșii) care a fost transportată din orașul Istanbul, Turcia, în Republica Moldova, traversând Bulgaria și România.

În rezultatul monitorizării activități infracționale, la data de 23 februarie 2018, au fost efectuate percheziții în raionul Ialoveni, pe teritoriul unui depozit și în semiremorca de model ”YILDIZ TRAYLER” în urma cărora au fost depistate și ridicate aproximativ 79 kg de heroină.

De menționat că, la solicitarea procurorilor, livrarea controlată a drogurilor din Turcia s-a realizat în conlucrare cu autoritățile statelor Bulgaria, România, Azerbaijan și Ucraina pe tot parcursul drumului camionul fiind supravegheat non-stop.

Totodată, în cadrul cauzei penale a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor de transport, în sumă totală de aproximativ două milioane de lei. Dacă vor fi găsiți vinovați, membrii grupării riscă pedeapsă pentru trafic de substanțe narcotice de la 7 la 15 ani închisoare și pentru contrabandă de la 3 la 10 ani închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram