/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Indemnizații pentru creșterea copilului mai mari, dar concedii mai scurte. Ce propun deputații

16 iulie 2018, ora 13:57

Datorită modificării, cuantumul lunar al indemnizației pentru creșterea copilului urmează să constituie:

  • 35% din baza de calcul, dar nu mai puțin de 1.000 de lei pentru fiecare copil pe întreaga durată a concediului pentru îngrijirea copilului, până la împlinirea vârstei de trei ani;
  • 70% din baza de calcul, dar nu mai puțin de 2.000 de lei pentru fiecare copil în primele 12 luni în cazul duratei concediului pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani;
  • 35% din baza de calcul, dar nu mai puțin de 480 de lei pentru fiecare copil în anul doi în cazul duratei concediului pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani.

În redacția actuală legea prevede că suma lunară a indemnizaţiei pentru creşterea copilului constituie 30% din baza de calcul, dar nu mai puţin de 540 de lei pentru fiecare copil. Asiguratul beneficiază de concediu până când copilul împlinește vârsta de trei ani.

Autorii inițiativei susțin că aceasta ar încuraja revenirea mai rapidă din concediul de îngrijire a copilului (2 ani).

Deputații propun ca proiectul de lege să între în vigoare de la 1 ianuarie 2019. Ei spun că ar fi nevoie de peste 320 de milioane de lei în plus pentru achitarea acestor plăți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram