Grupul de protest „Pussy Riot”, cunoscut pentru manifestații controversate contra regimului președintelui rus Vladimir Putin, și-a revendicat incidentul petrecut la finala Campionatului Mondial din Rusia. Cei patru activiști s-ar putea confrunta cu sancțiuni de până la 11.500 ruble (3081 lei) sau 160 de ore de muncă în folosul comunității, notează Euronews.

Grupul feminist de muzică punk a lansat o declarație care solicită eliberarea prizonierilor politici, încetarea „arestării ilegale” a protestatarilor și acceptarea „concurenței politice” în Rusia.

Membrii aceștia au declarat că uniformele poliției simbolizează modul în care acțiunile poliției rusești nu se încadrează în imaginea lor „ideală” de la televizor și în literatură, astfel au cerut reforme. Nu este clar dacă ele foloseau uniformele și pentru a intra în stadionul Luzhniki, pe fondul unei securități stricte.

Gruparea „Pussy Riot” compusă din patru persoane, trei femei și un bărbat, au alergat pe teren îmbrăcați în uniforme de poliție, în minutul 52 al partidei, în timp ce Croaţia se afla în atac. Unul dintre intruşi a bătut palma, în semn de salut, cu atacantul francez Kylian Mbappe.
Cei patru au fost acuzați de încălcarea drepturilor spectatorilor și de folosirea ilegală a simbolurilor statului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Moscova a declarat pentru agenţia de presă naţională TASS că aceştia au fost duşi la o secţie de poliţie locală.

Formaţia este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012, generând revolta comunităţii internaţionale.