/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Pussy Riot” pe teren la Campionatul Mondial. Ce riscă gruparea anti-regim din Rusia

16 iulie 2018, ora 12:53

Grupul feminist de muzică punk a lansat o declarație care solicită eliberarea prizonierilor politici, încetarea „arestării ilegale” a protestatarilor și acceptarea „concurenței politice” în Rusia.

Membrii aceștia au declarat că uniformele poliției simbolizează modul în care acțiunile poliției rusești nu se încadrează în imaginea lor „ideală” de la televizor și în literatură, astfel au cerut reforme. Nu este clar dacă ele foloseau uniformele și pentru a intra în stadionul Luzhniki, pe fondul unei securități stricte.

Gruparea „Pussy Riot” compusă din patru persoane, trei femei și un bărbat, au alergat pe teren îmbrăcați în uniforme de poliție, în minutul 52 al partidei, în timp ce Croaţia se afla în atac. Unul dintre intruşi a bătut palma, în semn de salut, cu atacantul francez Kylian Mbappe.
Cei patru au fost acuzați de încălcarea drepturilor spectatorilor și de folosirea ilegală a simbolurilor statului.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Moscova a declarat pentru agenţia de presă naţională TASS că aceştia au fost duşi la o secţie de poliţie locală.

Formaţia este cunoscută pentru criticile directe aduse lui Putin în timpul spectacolelor, motiv pentru care două dintre membrele sale au fost arestate de autorităţi în 2012, generând revolta comunităţii internaţionale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram