/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un avion militar s-a prăbuşit în România. Piloții au reușit să se catapulteze

missing
16 iulie 2018, ora 16:05

Cei doi piloți s-au catapultat când aeronava de școală s-a prăbușit în capătul pistei. Ministrul Apărării României Mihai Fifor a declarat că avionul decolase de la Baza Aeriană Bacău și că se afla într-o misiune de antrenament.

Incidentul are loc la o săptămână după ce un MiG 21 Lancer s-a prăbușit în timpul unui miting aviatic, la Baza Borcea. Pilotul a murit în explozia produsă după prăbușirea aparatului.

IAR 99 Șoim este un avion militar românesc. Întrebuințarea principală este aceea de avion de antrenament dare este capabil să asigure și misiuni de atac la sol precum și misiuni de recunoaștere. Acest tip de avion va intra într-un proces de modernizare și urmează a fi folosit pentru instruirea piloților de F-16.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram