În Paris și în regiune sa au avut loc ciocniri violente cu forțele de poliție în timpul festivităților organizate în cinstea victoriei franceze de la Campionatul Mondial de fotbal. Cel puțin doi oameni au murit și trei copii au fost accidentați în timpul altercațiilor, notează FranceBleu.fr.

În capitală, 102 persoane au fost arestate și 90 de persoane au fost plasate în izolatorul poliției conform prefecturii. Ministerul de Interne a înregistrat 292 de incidente cu participarea manifestanților și poliției pe tot teritoriul Franței.

La Paris, în jur de treizeci de tineri au fost implicați inclusiv în jefuirea unor magazine, de unde au sustras sticle de vin sau de șampanie înainte de a fi prinși de poliția de securitate care patrula regiunea.

Violențele au continuat sporadic între poliție și grupuri de „hoți” atunci când aceștia au aruncat cu sticle și scaune împotriva gazelor lacrimogene ale forțelor de ordine. Spre miezul nopții poliția a folosit dispozitivele de lansare a apei pentru a dispersa agresorii.

Amintim că incidentele s-au petrecut în cadrul manifestațiilor care au adunat mii de oameni pe străzile celor mai mari orașe din Franța, duminică(15 iulie) după victoria „celor albaștri” în finala Cupei Mondiale la fotbal împotriva Croației (4-2).