Fostul prim-ministru, Vlad Filat, care a fost condamnat la 9 ani de închisoare, a publicat un nou mesaj pe pagina sa de facebook prin care anunță că și-a schimbat avocatul.

Mulțumesc echipei de avocați care mi-a asigurat apărarea până în prezent. În continuare, țin sa vă comunic ca apărarea îmi va fi asigurată de Dl.avocat Victor Munteanu, care îmi va reprezenta drepturile și interesele legale în plan extern (CEDO) și va coordona activitatea avocaților care mă vor reprezenta în plan intern”, se arată în mesajul postat pe pagina sa de facebook.

În postare se mai menționează că mesajul a fost transmis de către Dl. Vlad Filat prin intermediul avocaților.

Amintim că, fostul Premier și ex-lider al Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vladimir Filat a fost condamnat la nouă ani la închisoare cu executare în penitenciar de tip închis. Acesta a fost recunoscut vinovat de comiterea actelor de corupție și trafic de influență în dosarul fraudelor de la BEM. Vladimir Filat se declară nevinovat.

Totodată, instanța a decis ca lui Filat să-i fie retras Ordinul Republicii, conferit de Președintele Republicii Moldova. Potrivit deciziei, Filat nu va putea ocupa funcții publice timp de cinci ani, iar bunurile acestuia, în valoare de 791 milioane de lei vor fi confiscate.

Filat a fost reținut și arestat în octombrie 2015 în baza unui autodenunţ al milionarului Ilan Shor.