/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Lupte grele, pericol atomic și noi reguli de mobilizare! Oficial: 3 mari amenințări pentru Moldova

/DOC/ Ce a decis CSJ în privința cererii de revizuire înaintată de Năstase privind alegerile locale

missing
17 iulie 2018, ora 18:12

„Această instanță nu este competentă să-și revizuiască propriile încheieri și această procedură trebuie să o facă Curtea de Apel Chișinău”, a declarat Dumitru Pavel, avocatul lui Năstase pentru TV8. El a mai precizat că CSJ i-a îndrumat să se adreseze la Curtea de Apel Chișinău cu solicitarea de revizuire a încheierii Curții Supreme de Justiție. Sfat care, cel mai probabil, îl vor urma.

Precizăm că decizia CSJ a fost luată de același complet de magistrați care au adoptat hotărârea prin care a pus punct în dosarul validării mandatului de primar al liderului PPDA: Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh.

Amintim că, anterior avocatul lui Andrei Năstase a declarat că în cadrul judecării cauzei privind validarea alegerilor la CSJ au avut loc mai multe încălcări. Una dintre neregulile sesizate se referă la faptul că cererea de recuzare a completului de judecată pe masa căruia a ajuns dosarul alegerilor a fost examinat, inclusiv, de o judecătoare care nu ar mai fi în drept să dețină calitatea de magistrat, pentru că a atins plafonul limită de activitate de 65 de ani. Este vorba despre magistrata Iuliana Oprea, care la o zi de la înaintarea cererii de revizuire a plecat din sistem, iar Parlamentul i-a acceptat demisia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram