/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Fostul șef-adjunct al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a fost audiat de SPIA după ce a făcut declarații la TV8

missing
17 iulie 2018, ora 18:30

Subiectul contrabandei cu țigări peste Prut a ajuns în vizorul SPIA și al procurorilor după ce fostul angajat al poliției de frontieră, Gheorghe Petic, a postat o declarație video în care vorbește despre faptul că în noaptea din 2 spre 3 iunie o noua partida cu țigări a trecut frontiera peste Prut. Din acest motiv, Rosian Vasiloi, anterior șef adjunct al politiei de frontiera, a fost contactat telefonic sa comenteze situația în cadrul emisiunii Cutia Neagră.

– Pe parcursul anilor, mai multe cazuri de asemenea gen au fost.
– Și dvs ați putut să vă dați seama cine sunt cei care fac această contrabandă. Este vorba despre niște grupări bine organizate și care au protecția de undeva de sus, de la conducerea statului? Dacă sunt niște grupări care se înțeleg între ei și încearcă să dea mită la vamă? Dacă nici nu sunt grupări și încearcă așa, tot felul de grupări să ducă tiruri cu țigări.
– Trebuie să divizăm contrabanda mică și contrabanda mare. Contrabanda mare de asemenea gen care a fost mediatizată în presa din România și ceea ce astăzi colegul Gheorghe Petic a menționat, face parte din contrabanda mare care întotdeauna se află sub acoperișul unor forțe fie sub acoperișuri politice, fie influente și sunt aproape de politic
”.

După aceste declarații, Rosian Vasiloi a fost chemat la SPIA, pentru a oferi mai multe detalii. Despre aceasta, fostul angajat al Poliției de Frontieră a scris pe pagina sa de Facebook.

Nu că m-ar mira cu câtă repeziciune această instituție s-a „autosesizat” pe baza declarațiilor publice făcute de mine, dar m-a mirat faptul că această instituție nu se autosesizează în urma mai multor investigații jurnalistice. (…)prin SPIA și alte organe de ocrotire a normelor de drept guvernarea încearcă să ne intimideze, să ne reducă la tăcere, să nu ne implicăm în lupta contra acestui sistem obscure și laș”, a scris Vasiloi.

Solicitat pentru o reacție, Consilierul Ministrului de Interne, Alina Zbancă, a menționat pentru TV8 că „în urma celor declarate de Vasiloi în cadrul emisiunii, SPIA a fost obligat să se autosesizeze conform legii, asta se face de fiecare dată. Astfel, nu este nimic mai mult decât o invitație la audieri, care va face mai multă claritate în unele cazuri care sunt mediatizate în presă și care necesită a fi clarificate pentru a nu lăsa loc de interpretări, fiind uneori admise declarații nefondate, care nu au la bază probe”.

Anterior, și fostul angajat al poliției de frontieră Gheorghe Petic a fost audiat atât de SPIA cât și de Procurori. Acuzatorii au spus că au inițiat un dosar penal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram