/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Merită Moldova perspectiva aderării la UE? Ce spune directorul CPR Moldova

17 iulie 2018, ora 14:52

„Am avut zece ani pentru a dovedi că merităm aderarea. Dacă am fi acționat, am reuși. Dar nu am făcut-o”, spune Alaiba.

El declară că nu este corect să-i învinuim pe oficialii de la Bruxelles pentru eșecul pe care ar trebui să și-l asume autoritățile de la Chișinău. „În cazul în care Republica Moldova ar fi întreprins tot ce-i stă în puteri pentru a înainta pe vectorul integrării, doar atunci am putea fi nemulțumiți de deciziile celor de la conducerea UE”.

Dumitru Alaiba susține ca perspectiva europeană pentru o țară precum Moldova, în care democrația este în declin, drepturile omului și libertățile fundamentale sunt în mare pericol, iar corupția este în plină desfășurare – nu este una serioasă.

„Guvernul s-a abătut de la valorile europene de bază și, în realitate, ne-am lipsit avocații din Bruxelles de orice argumente care le-ar permite să ridice problema aderării”, a declarat directorul CPR.

El afirmă că vrea ca Moldova să fie parte a Uniunii Europene, însă dorește ca acest proces să fie unul natural, nu un joc politic al celor de la guvernare.

Dumitru Alaiba a fost șef al Secretariatului Consiliului Economic pe lângă Prim-ministrul Republicii Moldova timp de șapte ani, iar din ianuarie 2017 activează ca director de programe în cadrul CPR Moldova.

Centrul de Politici și Reforme este o platformă care are drept scop îmbunătățirea politicilor publice în Republica Moldova și promovarea reformelor structurale conforme principiilor europene, în beneficiul societății.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram