PDM a anunțat astăzi despre lansarea „Primei Case 3”. Program care presupune o compensare treptată din bugetul de stat a creditului ipotecar de până la 100%. Prețul maxim al apartamentului poate fi de un milion de lei, iar compensarea plăților pentru locuință urmează să aibă loc în timp de 18 ani, a anunțat Pavel Filip.

Potrivit primului ministru, programul „Prima Casă 3” ține doar de o extinderea programului național „Prima Casă”. El vine în suportul familiilor cu mulți copii

„Familiile care au un copil vor obține o compensație de zece procente din costul apartamentului. cei cu doi copii vor primi o compensație de 20%, cei cu trei copii vor obține o compensație de 50% din partea statului. Familiile care au patru copii, statul le va achita 100% din costul apartamentului sau din suma creditului acordat de bancă. Dobânzile care urmează să fie plătite nemijlocit de cei care beneficiază de acest proiect”, a declarat Pavel Filip, prim-ministrul R. Moldova.

Întrebat câți bani vor fi alocați din bugetul de stat pentru acest proiect Pavel Filip a declarat: „Estimările presupun că până la sfârșitul anului vom avea acces la aproximativ 20 de milioane de lei, bani care ne putem permite și sunt de fapt bani care se încadrează în oferirea serviciilor publice”, a comunicat Filip.

De asemenea, Filip a anunțat că proiectul este elaborat și urmează să treacă procedura de avizare în Guvern, iar în maxim două săptămâni va fi aprobat. Totodată, premierul a comunicat că imediat ce va fi aprobat proiectul, acesta va intra în vigoare și va fi pus în aplicare.