/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

/VIDEO/ Feel The View, dispozitivul care ar putea ajuta orbii să vadă împrejurimile

missing
17 iulie 2018, ora 14:38

Panoul este fixat pe o fereastră, iar o cameră din interiorul aparatului face fotografii ale panoramei. Un algoritm de detecție a formei analizează apoi imaginea și convertește lumina în nano vibrații, care ulterior sunt transmise pe diferite suprafețe care pot fi atinse de utilizator.

Cu cât mai multă lumină, cu atât este mai mare vibrația și testarea dispozitivului, Antonio Bruno, a spus că dispozitivul este eficient: „După un pic de antrenament, el transmite anumite emoții, deoarece vibrația pătrunde prin încheieturile nervoase ale vârfurilor degetelor într-un mod mai profund decât ceea ce puteți experimenta cu ajutorul altor sisteme.”

„Dând variații de intensitate a luminii și a întunericului, acest dispozitiv vă oferă ideea cât de complexă este forma unui nor care poate fi comparat cu formele geometrice bine cunoscute”, a mai menționat acesta.

Dispozitivul, creat printr-o colaborare între Ford și Aedo Project, ar putea fi pus în vânzare anul viitor pentru mai puțin de 100 de euro(1943 lei).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram