Responsabili de otrăvirea fostului colonel, GRU, Serghei Skripal și a ficei sale, Iulia, ar fi un grup de șase angajați ai aceluiași serviciu special, printre care se numără și o femeie, relatează The Daily Mail.

Anterior, Matthew Rowley – fratele lui Charlie Rowley, unul dintre victimele otrăvirii cu agentul nervos „Novice” – a spus că s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu sticla de parfum găsită în Salisbury. Prietenul lui Charlie Rowley, Don Sturges, care, de asemenea, a fost afectat de substanță „Novice”, a murit în spital săptămâna trecută.

„Această sticluță de parfum susține teoria că femeia a luat parte la atacul inițial asupra lui Serghei și Iuliei Skripal pe 4 martie, ca parte a unui grup care cuprindea până la șase persoane”, scrie ziarul. „Ofițerul de sex feminin juca un rol cheie în grup”, a spus sursa din cadrul serviciilor de informații. Identitatea femii nu a fost dezvăluită.

Anchetatorii britanici au raportat anterior că în spatele atacului se aftă agenția de informații militare externe a Rusiei (GRU), iar Ministrul britanic de securitate, Ben Wallace, a declarat anterior că Rowley și Sturges au fost cel mai probabil otrăviți accidental cu resturile „Novice”, care au fost folosite împotriva lui Skripal.

Marea Britanie a acuzat-o pe Rusia pentru acest atac cu o substanță chimică, comis pe teritoriul său.

În acest context, 27 de ţări au anunţat că expulzează în jur de 140 de diplomaţi ruşi, iar ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a ţinut să le mulţumească pentru această decizie.