/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

În spatele otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal și a fiicei acestuia s-ar afla o angajată GRU

18 iulie 2018, ora 11:28

Anterior, Matthew Rowley – fratele lui Charlie Rowley, unul dintre victimele otrăvirii cu agentul nervos “Novice” – a spus că s-a îmbolnăvit după ce a intrat în contact cu sticla de parfum găsită în Salisbury. Prietenul lui Charlie Rowley, Don Sturges, care, de asemenea, a fost afectat de substanță “Novice”, a murit în spital săptămâna trecută.

“Această sticluță de parfum susține teoria că femeia a luat parte la atacul inițial asupra lui Serghei și Iuliei Skripal pe 4 martie, ca parte a unui grup care cuprindea până la șase persoane”, scrie ziarul. “Ofițerul de sex feminin juca un rol cheie în grup”, a spus sursa din cadrul serviciilor de informații. Identitatea femii nu a fost dezvăluită.

Anchetatorii britanici au raportat anterior că în spatele atacului se aftă agenția de informații militare externe a Rusiei (GRU), iar Ministrul britanic de securitate, Ben Wallace, a declarat anterior că Rowley și Sturges au fost cel mai probabil otrăviți accidental cu resturile “Novice”, care au fost folosite împotriva lui Skripal.

Marea Britanie a acuzat-o pe Rusia pentru acest atac cu o substanță chimică, comis pe teritoriul său.

În acest context, 27 de ţări au anunţat că expulzează în jur de 140 de diplomaţi ruşi, iar ministrul britanic de externe, Boris Johnson, a ţinut să le mulţumească pentru această decizie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram