Moldova s-a clasat pe locul cinci în topul direcțiilor, unde turiștii cel mai des aleg să meargă de unii singuri. Potrivit studiului, în mare majoritate țara noastră este vizitată de bărbați singuratici, alături de alte state precum Cuba, Emiratele Arabe Unite, Ucraina, Israel și Portugalia, scrie Travel Daily News.

Rezultatele arată că începând cu anul 2015 a crescut cu 42% numărul persoanelor care aleg să călătorească singure. În acest sens, numărul femeilor care merg singure peste hotare crește mai rapid decât cel al bărbaților. Femeile însă, aleg să călătorească singure în țări precum Cuba, Macedonia, Guatemala, Mexic și Egipt. Experții spun că acestea decis să călătorească singure deoarece se simt mai libere și independente față de alte persoane.

Potrivit studiului, numărul turiștilor în Republica Moldova a crescut datorită evoluției serviciilor de comunicație și a aplicațiilor mobile destinate călătorilor. Totodată, au fost introduse noi programe turistice atractive, iar autenticitatea locurilor din Moldova prezintă mare interes pentru străini.