/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Cer demisia lui Cioclea. Protestatarii au afișat pancarte, cu diferite mesaje: „Cioclea demisia!”, „Cioclea ai venit la BNM ca să ștergi urmele!”

18 iulie 2018, ora 17:59

„Am venit pentru ca să cerem lui domnul Cioclea să publice raportul Kroll 2. Dumnealui are această informație. Este un raport plătit din bani publici. Protestăm pașnic și venim cu acest îndemn”

„Suntem gata, suntem pregătiți să facem tot posibilul, pentru a ne întoarce statul, a ne întoarce instituțiile statului”

„Nouă ne pasă ce se întâmplă în țara noastră. Îl rugăm pe domnul Cioclea, îl rugăm cu respect, să plece sau să publice Kroll 2”

„Nu suntem indiferenți, oamenii din societatea civică, tot nu sunt indiferenți. Iată de ce am venit noi aici și ședem poate s-or trezi”

Pe unul din pilonii clădirii BNM, protestatarii au lipit o pancartă pe care scria „Instituție captivă”.

„De acum încolo vom merge, în fiecare săptămână, să punem ștampila „instituția captivă” pe toate instituțiile care sunt capturate de regimul dictatorial a lui Plahotniuc”, a declarat Maia Sandu, lidera PAS.

„Ceea ce trebuie să înțeleagă guvernarea Filip, Plahotniuc și Dodon, la fel ca și pionii lor Shor pe care îi trimit la conferințe, este că timpul lor expiră. În perioada care a rămas să aibă grijă să nu recurgă la ilegalități”, a menționat Andrei Năstase, Liderul PPDA.

Cei de la BNM au precizat că nu comentează cerințele protestatarilor.

„Banca Națională este o instituție independentă și nu comentează acțiunile cu un caracter politic”, a susținut Rodica Teleucă, purtător de cuvânt BNM.

Potrivit liderilor opoziției, încă din aprilie au făcut o solicitare la BNM, în care au cerut instituției să publice raportul Kroll 2. Însă, nici până acum nu au primit vreun răspuns. Sergiu Cioclea a venit în fruntea Băncii Naționale în martie, 2016. Acesta are o experiență în domeniul financiar-bancar de 17 ani.

Reporter: Ana Sîrbu
Imagine: Oleg Cozlov

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram