/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Platforma DA cere stoparea construcției Arenei Chișinău. Ce alte solicitări a înaintat Guvernului

missing
18 iulie 2018, ora 14:03

Liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, afirmă că această majorare este una „umilitoare”, întrucât pentru alimentația copiilor guvernul a alocat 51 milioane de lei, în timp ce pentru construcția complexului sportiv, inclusiv a obiectelor de agrement, se preconizează o investiție de 200 milioane de lei și un teren de circa 70 ha cu valoare de piață aproximativă de 50 milioane de euro.

„Calcule simple arată că această sumă exorbitantă este suficientă pentru majorarea pachetului alimentar la școli și grădinițe cu 40 lei pentru fiecare copil”, afirmă Năstase.

Astfel, cei de la Platforma DA vin cu o adresare către guvernanți: „să nu-și bată joc de oameni, ci să-i trateze cu respect”. Iar, în context aceștia cer:

1. Anularea tuturor actelor normative privind alocarea terenului și mijloacelor bugetare pentru construcția complexului Arena Sportivă;

2. Anularea Legii privind recuperarea de la populația Republicii Moldova a miliardelor furate de Plahotniuc și complicii săi;

3. Conectarea reală a serviciilor speciale ale țărilor civilizate la ancheta “jafului secolului” și recuperarea banilor furați;

4. Majorarea substanțiala a cheltuielilor pentru alimentația suficientă a copiilor în școli și în grădinițe.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram