/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO. SONDAJ/ În ce personalități politice au cea mai mare încredere moldovenii

missing
18 iulie 2018, ora 09:36

Astfel, potrivit sondajului, în Parlament ar intra PSRM, cu circa 32% din voturile respondenților, urmat de PAS, pentru care și-au dat votul 15% din participanții la sondaj, dar și de PD și PPDA, care au acumulat câte 8%. Datele sondajului mai arată că 18% din respondenți nu știu pentru cine și-ar da votul, iar alte patru la sută dintre respondenți nu vor participa la alegerile parlamentare.

De asemenea, potrivit sondajului, 50% din respondenți au o opinie favorabilă față de președintele Igor Dodon, 39% – față de președintele PPDA, Andrei Năstase, 38% – față de președinta PAS, Maia Sandu. Aceștia sunt urmați de lidera PSRM, Zinaida Greceanîi cu 37%, de premierul democrat Pavel Filip – 33% și comunistul Vladimir Voronin – 32% etc.

În același timp, întrebați care sunt problemele principale care îi preocupă pe moment, 35 la sută din respondenți au spus că veniturile și pensia mică, 31 procente au spus corupția, 30 la sută șomajul și 20 la sută emigrarea.

La capitolul relații internaționale, cei care au participat la sondaj cred că Republica Moldova are cele mai bune relații cu România – 65%, urmată de Uniunea Europeană – 62% și de Rusia – 55%. Tinerii cu vârste între 18 și 29 de ani – 59% cred că Moldova trebuie să adere la UE, iar persoanele trecute de 50 de ani – 43% optează pentru aderarea la Uniunea Euroasiatică. Sondajul a fost realizat în perioada 21 mai – 18 iunie, pe un eșantion de circa 1500 de persoane, marja de eroare fiind de plus/minus 2,5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram