Comitetul Mișcării de Rezistență Națională ACUM organizează un nou protest în fața clădirii Parlamentului. În cadrul acestuia, manifestanții vor cere deputaților îndeplinirea revendicărilor din Rezoluția adoptată pe 1 iulie 2018 de Mișcarea de Rezistență ACUM. Atunci, aceștia au cerut validarea alegerilor din Chișinău, anularea sistemului de vot mixt și tragerea la răspundere a magistraților care au decis invalidarea alegerilor din Chișinău.

UPDATE. 10:49. Participanții la protest au încercat să intre cu forța în clădirea Parlamentului, dar au fost opriți de poliție.

UPDATE. 10:39. Între protestatari și clădirea parlamentului stă un rând de polițiști.

UPDATE. 10:37. Manifestanții scandează: „Noi suntem poporul” și „Năstase e primar”

UPDATE. 10:35. Andrei Năstase afirmă că pe lângă cele trei revindecări adoptate la 1 iulie, manifestanții la protest cer și îndeplinirea condiționalităților din rezoluția Parlamentului European adoptată după ce alegerile din Chișinău au fost declarate nule.

UPDATE. 10:28. Protestatarii au cerut ca Președintele Parlamentului, Adrian Candu, să iasă afară, în fața manifestanților.

UPDATE. 10:10. Alexandru Slusari, vicepreședintele PPDA, a declarat că au venit la protest pentru a cere deputaților „să anuleze votul mixt și să revină la normalitate”.

UPDATE. 10:05. Protestatarii strigă Jos Mafia și se ridică pe scările Parlamentului. Precizăm că ședința Legislativului care trebuia să se înceapă la ora 10:00, a fost amânată pentru ora 11. Pe lângă protestatari la fața locului sunt prezenți și mai mulți polițiști.

Pe pagina evenimentului 230 de persoane au indicat că vor participa, iar alte peste 700 s-au arătat interesate.