/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Miniștrii de externe ai statelor UE, îngrijorați de situația din Republica Moldova

19 iulie 2018, ora 13:31

Potrivit euneighbours.eu, consiliul a confirmat relevanța continuă a abordării adaptate și diferențiate, permițând fiecăruia dintre cele șase țări – Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina să aleagă nivelul de ambiție la care aspiră în relațiile lor cu Uniunea Europeana.

Consiliul Afaceri Externe al Uniunii Europene a discutat chestiuni legate de Parteneriatul Estic, înaintea întâlnirii ministeriale a Parteneriatului Estic în luna octombrie a acestui an. Miniștrii de externe au reafirmat angajamentul UE față de regiune, la agenda de reformă și față de prioritățile identificate ca “20 de rezultate pentru 2020”, pentru a obține o economie, o guvernare, o conectivitate și o societate mai puternică.

În cele din urmă, miniștrii au subliniat importanța utilizării oportunității aniversării a 10 ani de parteneriat în 2019 pentru a evidenția angajamentul UE față de regiune.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram