O dispoziție care prevede relansarea platformei Alerte.md de pe data de 1 septembrie 2018 a fost semnată miercuri de primarul interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu. 

Porivit dispoziției, proiectul va fi realizat în colaborare cu Asociația Obștească MediaPoint, iar responsabilă de implementarea lui se face Direcția relații publice a Primăriei capitalei.

De asemenea, fiecare subdiviziune a Primăriei va trebui să desemneze câte un responsabil de gestionarea platformei. Ulterior, vor fi alese și persoanele care vor rezolva operativ problemele semnalate de locuitorii capitalei. Recent, edilul interimar Ruslan Codreanu a declarat că negociază cu UNDP Moldova pentru acordarea suportului financiar la realizarea acestui proiect.

Platforma online Alerte.md este un instrument cu ajutorul căruia locuitorii capitalei pot raporta rapid problemele orașului cu care se confruntă zilnic (drumuri, iluminare, încălzire, transport etc). În prezent prin intermediul site-ului au fost raportate 7812 de probleme, dintre care peste 5500 au fost soluționate.