Comunitatea Occupy Guguță invită cetățenii în fiecare vineri la 12:30 la Cauza de Masă. Primul eveniment se va desfășura astăzi, 20 iulie, în fața reședinței prezidențiale de pe str. Nicolae Iorga din Capitală.

Organizatorii își propun ca împreună cu participanții să meargă în pauza de masă la reședința prezidențială, iar acolo să savureze prânzul în liniște și să-și amintească „că nu avem un președinte”. Participanții sunt invitați să-și ia cu ei pături și ceva mâncare. La reședință se va lua prânzul, apoi fiecare va merge în treburile sale.

Așa cum Constituția ne spune că Președintele este garantul suveranității, iar suveranitatea aparține poporului, anume Președintele este cel responsabil să apere dreptul suveran exprimat prin vot. Igor Dodon nu a întreprins nimic atunci când suveranitatea poporului a fost contestată de CEC, el nu face nimic acum după anularea alegerilor. El nu își face datoria constituțională, el nu mai există. Venim să constatăm că Republica Moldova nu are Președinte”, spun organizatorii în descrierea evenimentului.

Occupy Guguță este o comunitate creată pe 24 iunie prin care protestul permanent se propune ca alternativă de acțiune civică. În mai puțin de două săptămâni, grupul a reușit să adune aproape 1500 de persoane care urmăresc pagina de Facebook, să organizeze în fiecare seară evenimente care adună peste 50 de persoane, să participe activ în cele două proteste din Piața Marii Adunări Naționale și să mărească constant comunitatea. Occupy Guguță se adună în fața cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.