Fosta șefă a statului sud-coreean, a fost condamnată astăzi, 20 iulie, de un tribunal din Seul la opt ani de închisoare pentru delapidarea fondurilor de stat, scandal de corupție care a dus la destituirea sa în ianuarie 2017, informează english.yonhapnews.co.kr.

Park, prima femeie aleasă preşedinte în Coreea de Sud a fost condamnată la șase ani de detenție pentru însușirea banilor din bugetul de stat, de asemenea, ea urmează să achite o amendă de circa 3 000 000 won (sau aproximativ 3 000 000 de dolari).

Sentința mai presupune încă doi ani de închisoare pentru desemnarea ilegală a candidaților la alegeri din partea partidului de guvernare, în timp ce se afla în funcția de președintă.

Amintim că Park Geun-hye a fost condamnată în aprilie 2017 la 24 de ani de pușcărie și amendată cu 18 miliarde de woni, aceasta a fost găsită vinovată de luare de mită, abuz de putere şi coerciţie, într-un scandal care a scos la iveală o întreagă reţea de corupţie între liderii politici şi conglomeratele de afaceri din această ţară.