/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/FOTO/ În locul cafenelei Guguță va fi construit un Centru Socio-Cultural. Ce spune Ion Ștefăniță, unul din votanții proiectului

20 iulie 2018, ora 13:45

Contactat de TV8, Ștefăniță a spus că a votat pro în baza unui studiu și deoarece proiectul prezentat joi este diferit de cel din 2014. „Am fost împotriva acelui hotel cu 12 nivele. Acum noi discutăm o altă schiță, alt proiect, alt arhitect proiectant, respectiv altă funcționalitate. Spuneam că Chișinăul are nevoie de cultură, turism, infrastructura turismului și are nevoie de un confort urban. Față de proiectul precedent (12 nivele) schița curentă a fost propusă pentru un regim de înălțime: parter + 7 etaje + terasă”, explică Ștefăniță/

El a mai spus că majoritatea membrilor Consiliului au recomandat agentului economic să reducă din înălțimea clădirii pentru ca să integreze construcția în contextul urbanistic existent. Totodată, Ștefăniță spune că deși este blamat de societatea civilă, pentru el contează fiecare părere, dar în special părerea urbaniștilor, a arhitecților. „Nu poți să ignori poziția societății civile, dar voi atrage atenția, această poziție trebuie să fie una constructivă, bine argumentată și una profesională. Acum, evident, sunt blamat pentru acest vot. Este primul val critic pe care-l primesc în al 9-lea an de activitate. Țin cont de poziția fiecărui citadin, dar vreau argumente, nu doar pur și simplu atacuri la persoană, că am fost cumpărat… Eu nu mă vând, eu nu mă cumpăr, nu mă modelez!”, a declarat Ștefăniță.

Menționăm că, anterior, urbaniștii și societatea civilă au criticat în mod repetat proiectul de construcție a unei clădiri multi-etajate în locul cafenelei Guguță, menționând că în zonă nu ar trebui să fie ridicată o construcție înaltă, deoarece este un centru istoric și o zonă de parc.

Amintim că, potrivit unei decizii a Curții de Ape Chișinău pe terenul unde se află în prezent cafeneaua Guguță este permisă construcția unei clădiri supraetajate.

Foto: FB/Ion Stefanita

Foto: FB/Ion Stefanita

Foto: FB/Ion Stefanita

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram