/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

În țară vor fi create centre de îngrijire pentru copii cu vârsta de până la 3 ani. Cui sunt destinate

20 iulie 2018, ora 08:18

Scopul serviciului social este de a preveni separarea copilului de familie, marginalizării, excluderii sociale şi instituţionalizării copilului, facilitarea procesului de (re)integrare familială și incluziune educațională și socială a copilului.

Copiii vor fi admiși în cadrul centrului, în baza cererii părintelui sau a persoanei în grija căruia se află, în caz că există risc înalt de separare a copilului de familie. Acolo, copii vor beneficia de alimentație, formarea deprinderilor de viață, dezvoltarea abilităților de comportament și cognitive, relaționale etc.

Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor va acorda asistenţă copiiilor în conformitate cu particularităţile sale individuale de dezvoltare, va susţine familiile în soluționarea problemelor identificate și va urmări evoluţia situaţiei copilului în perioada aflării acestuia în Centru. Acesta are drept scop prevenirea separării copilului de familie.

Cheltuielile ce țin de organizarea și funcționarea Serviciului social „Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni – 3 ani”, se vor efectua în limitele alocaţiilor prevăzute anual în bugetele unităților administrativ-teritoriale sau din donaţii, granturi şi alte surse conform legislaţiei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram