Străzile 31 August, 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina vor fi renovate capital în cadrul celei de-a II-a etapă a proiectului „Chişinău - Drumuri Urbane". Din această cauză, circulația transportului va fi sistată integral pentru o perioadă de circa o lună de zile. Valoarea totală a proiectului constituie 22 milioane euro, oferite de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Conform graficului de lucrări, primul șantier va fi organizat pe porțiunea cuprinsă între str. Ismail – str. Tighina, unde vor fi realizate lucrări de reabilitare a rețelelor de apeduct și canalizare. Cel de-al doilea șantier va fi organizat în perimetrul str. Tighina – str. Bulgară şi va viza reabilitarea rețelelor electrice și de comunicație.

Potrivit primarului interimar Ruslan Codreanu, circulația transportului va fi sistată integral pentru o perioadă de circa o lună de zile din cauza lucrărilor complexe. „Lucrările sunt dificile pentru că se va interveni la o adâncime de circa 4-6 metri, iar în acest sector există multe rețele inginerești. Vreau să menţionez că municipalitatea va asigura respectarea calității lucrărilor, iar pe durata întregului proces de reconstrucție a străzii, locatarii și agenții economici vor avea acces în curte sau în oficiile din zonă”, a menționat edilul Chişinăului.

În total vor fi reabilitate integral 6 străzi din Chişinău, cu lungimea totală de 14,3 km de drum. Primul Pachet de străzi a cuprins bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. Constantin Negruzzi şi str. Vasile Alecsandri şi a fost finalizat.