Mai multe persoane au fost rănite după ce un individ a comis vineri un atac cu un cuţit într-un autobuz, în orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de presa locală, scrie Mediafax.

Douăsprezece persoane sunt spitalizate cu plăgi produse prin înjunghiere în urma atacului comis vineri într-un autobuz din nordul Germaniei, a anunţat Poliţia regională, precizând că trei victime sunt în stare gravă.

Autorităţile germane încearcă să afle motivele atacului.

Procurorii nu au exclus nicio ipoteză.

Presupusul autor al atacului este un bărbat în vârstă de 34 de ani originar din Iran, dar care are şi cetăţenie germană. Suspectul locuieşte de mulţi ani în orăşelul german Lübeck.

„Deocamdată, nu au fost găsite indicii privind radicalizarea autorului atacului”, a declarat procurorul regional, Ulla Hingst.

Anterior, sursele citate de site-ul LübeckerOnline, anunţau că douăsprezece persoane sunt rănite uşor, iar două sunt în stare gravă.

Autorul atacului, un bărbat de peste 30 de ani care susţine că este din Iran, a fost reţinut.

Poliţia germană a confirmat incidentul. „În Lübeck are loc o operaţiune de amploare. Încercăm să aflăm motivul atacului”, a comunicat Poliţia regională.

Printre persoanele rănite se numără şi şoferul autobuzului de transport în comun. Incidentul a avut loc în zona Kücknitz din orăşelul Lübeck, în apropierea unei staţii de autobuz.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a precizat, vineri, în urma unei solicitări MEDIAFAX, că printre victimele atacului cu un cuţit într-un autobuz, din orăşelul Lübeck, situat în nordul Germaniei, nu se află cetăţeni români