Serviciile notariale la perfectarea actelor de moştenire vor fi mai ieftine. Cât vor costa

22 iulie 2018, ora 09:11

Potrivit proiectului, la eliberarea certificatului de moștenitor pentru bunurile imobile din sate și comune, cu excepția terenurilor cu destinație agricolă și terenurilor pe care nu sunt amplasate construcții, se stabilește o plată în mărime de 150 de lei pentru fiecare bun imobil.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați și potrivit lor a fost elaborat în scopul reducerii numărului serviciilor şi costurilor suportate de cetăţenii care urmează să-şi perfecteze actele de moştenire şi să înregistreze dreptul de proprietate asupra bunurilor imobile, în temeiul certificatului de moştenitor.

Actualmente, la eliberarea certificatului de moştenitor, se stabileşte plata exprimată în procente din valoarea moştenirii, pentru toate bunurile imobile, indiferent de locul amplasării acestora.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram