Un cetățean a trimis o sesizare în adresa Procuraturii Generale în care cere ca Ilan Șor să fie urmărit penal în urma manifestației pe care a organizat-o pe 20 iulie curent.

Potrivit sesizării, Petkov Alexandr cere ca pe numele lui Șor să fie pornită urmărirea penală pe faptul:
– Persecutării unui grup sau a unei colectivități determinate prin privare de drepturile fundamentale ale omului pe motive de ordin politic, criterii recunoscute ca inadmisibile în dreptul internațional.
– Amenințării mai multor persoane cu răfuiala fizică și tortură, utilizarea cuvintelor umilitoare și ofensatoare care umilesc demnitatea omului. Darea unui ordin vădit ilegal orientat spre săvârșirea infracțiunilor.
– Amenințării cu omor ori cu vătămarea gravă a integrității corporale sau a sănătății;
– Încălcării egalității în drepturi a cetățenilor;
– Împiedicării intenționate a activității mass-media sau intimidării pentru critică

„Acțiunile cet Șor Ilan M, le apreciez ca instigatoare la acțiuni orientate spre declanșarea unui război civil”, mai scrie Petkov în sesizarea sa. În același timp, petiționarul a solicitat să fie trași la răspundere penală și persoanele responsabile pentru menținerea ordinii publice în cadrul manifestației desfășurate (IGP a MAI).

Amintim că, pe 20 iulie curent, susținătorii lui Ilan Sor în frunte cu primarul de Orhei au protestat în capitală. Oamenii au colindat sediile PAS și PPDA unde le-au cerut celor doi lideri ai opoziției să nu le închidă magazinele sociale.

Foto: FB/ Александр Петков