Inspectorii Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) a amendat cu peste 54 de mii de lei șoferii de maxi-taxi care transportau ilegal pasageri. Verificările operatorilor de transport au fost efectuate simultan, la ieșirile din mun. Chișinău, săptămâna trecută.

În urma verificărilor, inspectorii ANTA au întocmit 24 procese-verbale și au aplicat amenzi în mărime de 1088 de unități convenționale, adică 54.400 de lei.

„În cadrul controlului au fost depistate persoane care nu dispun: de extras din registru a operatorului de transport, de foia de parcurs, de contract cu beneficiarul sau certificatul de competență profesională. De asemenea au fost documentate cazuri în care șoferii nu ofereau biletul de călătorie. Totodată au fost identificate și multe unități de transport care nu se conformau cerințelor tehnice”,a declarat șeful adjunct al direcției control rutier, autogări și protecția consumatorului din cadrul ANTA, Petru Anton.

Potrivit unui comunicat de presă al ministerului Economiei și Infrastructurii, acțiunile de control vin ca urmare a ședinței convocate, săptămâna trecută, de către ministrul Chiril Gaburici cu angajații ANTA, în cadrul căreia ministrul a cerut acestora să vină cu măsuri imediate, pentru soluționarea problemelor din transport.

„În timpul verificărilor, inspectorii au îndemnat călătorii să-și revendice drepturile, inclusiv prin solicitarea tichetului de călătorie. Asemenea acțiuni vor fi efectuate sistematic”, a precizat secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru, prezent la efectuarea controalelor.

Menționăm că verificările au fost efectuate în conformitate cu planul de activitate încheiat între ANTA, IGP și Serviciul Fiscal de Stat în combaterea și contracararea transportului ilicit prin ameliorarea situației în domeniul transportului pentru perioada 2018-2020.