Jucătorul de la Arsenal, Mesut Ozil, a decis că nu va mai juca în echipa națională a Germaniei. Într-o postare lungă pe Twitter, Ozil a declarat că nu va suporta criticile și comentariile „rasiste” pe care le-a primit de la mass-media germană și Asociația Germană de Fotbal (DFB) din cauza unei poze pe care a făcut-o cu Recep Tayyip Erdogan în mai, anunță Euronews.

„Sunt conștient de faptul că imaginea noastră a provocat reacții uriașe în mass-media germană și în timp ce unii oameni mă pot acuza de minciună sau de înșelăciune, poza pe care am făcut-o nu are intenții politice”, a declarat Ozil.

În ciuda imaginii făcute înaintea alegerilor prezidențiale din Turcia, Ozil a subliniat că întâlnirea sa cu Erdogan „nu se referea la politică sau la alegeri, era vorba despre respectarea celui mai înalt post din țara familiei mele”.

Mijlocașul echipei Arsenal a declarat că a considerat că a fost folosit ca țap ispășitor pentru înfrângerea timpurie a Germaniei la Cupa Mondială și se întreabă dacă are legătură cumva cu rădăcinile sale sau cu faptul că este musulman.

„Anumite ziare germane îmi folosesc fundalul și fotografia cu președintele Erdogan drept propagandă de dreapta pentru a-și continua propaganda politică. De ce altfel au folosit fotografii și titluri cu numele meu ca explicație directă pentru înfrângerea în Rusia?”, a mai spus fotbalistul.

Jucătorul a declarat că nu va suporta reacțiile președintelui DFB, Reinhard Grindel, pentru performanța slabă a Germaniei în Rusia. Pentru Grindel, „Sunt german când câștigăm, dar sunt imigrant atunci când pierdem”. El a adăugat că nu s-a simțit acceptat în Germania, în ciuda faptului că a plătit taxe și a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa Mondială în 2014.

Mesut a spus că el și familia sa au primit mesaje de ură, amenințări cu apeluri telefonice și comentarii cu privire la social media. Declarațiile lui Ozil au fost întâmpinate cu mare tristețe de către fanii săi, care i-au mulțumit pentru munca sa în echipa națională germană de-a lungul anilor.