Noi detalii în cazul minorului care s-a înecat sâmbătă seara în lacul Cuciurgan. Băiatul de șapte ani era împreună cu părinții și rudele pe țărm, însă la un moment dat a dispărut din vizorul lor, pe plaja aflându-se peste trei mii de oameni care participau la un festival, anunță NovostiPMR.

Pe plaja orașului a fost sărbătorită Ziua Neptunului, unde, potrivit așa zisei administrații din regiune erau circa trei mii de participanți.

Mihai, băiatul de șapte ani, la un moment dat a rămas fără supraveghere, a fost pierdut în mulțime și din câmpul de vedere al adulților. După un timp, părinții au tras alarmă.

Acțiunea de căutare a baiatului a fost declanșată imediat de poliție și de salvatori, cărora li s-au alăturat și cei care se odihneau în zonă. La ora 18.45 corpul copilului fără semne de viață a fost găsit la 15 metri de țărm, la o adâncime de un metru și jumătate.

„În locul unde s-a produs tragedia, în apă erau circa 200 de oameni. Dar nici unul dintre cei care se aflau în împrejurime nu a observat cum băiatul a intrat în apă și a început să se scufunde. În ceea ce privește incidentul, se efectuează o verificare pre-anchetă”, informează responsabilii.

După cum au menționat cei de la așa zis-ul minister de interne din stânga Nistrului, băiatul decedat a venit cu familia sa din Sankt Petersburg pentru a-și vizita bunica la Tiraspol.