Președintele american Donald Trump a avertizat duminică, 22 iulie, președintele iranian Hassan Rouhani să nu amenințe Statele Unite sau o să fie nevoiți să facă față consecințelor, asta după ce Rouhani i-a spus lui Trump că politicile ostile față de Teheran ar putea duce la „mama tuturor războaielor”, potrivit Reuters.

Într-un mesaj lăsat noapte târziu pe Twitter adresat lui Rouhani, Trump a scris: „NICIODATĂ, DAR NICIODATĂ, SĂ NU AMENINȚAȚI STATELE UNITE DIN NOU SAU O SĂ AVEȚI DE SUPORTAT CONSECINȚELE CARE NU LE-A MAI VĂZUT ISTORIA ÎNAINTE.
NU MAI SUNTEM O ȚARĂ CARE VA SUPORTA CUVINTELE VOASTRE DE VIOLENȚĂ ȘI MOARTE. FII PRECAUT!”

Potrivit oficialilor americani familiarizați cu această chestiune, escaladarea retoricii a apărut deoarece administrația Trump a lansat o ofensivă de discursuri și comunicări online menite să stimuleze tulburările și să ajute presiunea asupra Iranului să pună capăt programului său nuclear și sprijinul său față de grupurile militare.

Iranul s-a confruntat cu o presiune crescută din partea SUA și cu sancțiuni în urma deciziei lui Trump de a retrage Statele Unite de la înțelegerea internațională privind programul nuclear din Iran în 2015. Teheranul a declarat că activitatea sa nucleară este doar pentru generarea de energie electrică și alte proiecte pașnice.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!