/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa, prognoză sumbră și acord NATO privind sistemele antiaeriene pentru Ucraina

60 de copii bolnavi de diabet zaharat vor beneficia de tratament medical gratuit în Ucraina

missing
24 iulie 2018, ora 08:43

Potrivit ministerului Sănătății, copiii au fost selectați în funcție de vârstă şi gravitatea evoluției bolii de către medicii endocrinologi pediatri din secția de endocrinologie a IMSP Institutului Mamei și Copilului.

Pe parcursul celor 18 zile de tratament copii sunt asigurați cu insulină, glucometre și teste, precum și sunt asistați de către patru specialiști medici endocrinologi și pediatri din instituțiile medicale republicane.

De asemenea, copiii vor beneficia de un program de instruire „Școala pacienților cu diabet zaharat”, în cadrul căruia vor fi informați despre controlul diabetului şi modalitatea de alegere a alimentelor corecte, în funcție de maladia de care suferă.

Menționăm că, diabetul zaharat este una dintre cele mai răspândite boli netransmisibile cronice şi cea mai frecventă boală endocrină a secolului.

Amintim că, Centrul de reabilitare pentru copii „Sergheevca” Ucraina, este unul din centrele de reabilitare pentru copii, subordonate Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în scopul fortificării sănătăţii copiilor ce suferă cu diverse afecţiuni cronice, iar anual sunt trataţi cca 3500 copii cu diverse afecţiuni cronice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram