O cutie goală a pus de jar Ambasada Americii. Patrulând în zonă ieri seară, carabinierii au identificat un obiect suspect lângă gardul ambasadei – o cutie din carton. Toate trupele speciale au fost alertate, iar după mai multe ore de intervenție, s-a constatat că obiectul era, de fapt, doar o cutie goală.

Un filmuleț de la fața locului a fost postat pe Internet de un martor, în care se poate vedea cutia cu bucluc.

„Iată aici se află o cutie suspectă, în jurul Ambasadei Americii. Au fost chemați carabinierii ca să depisteze”, spune autorul imaginilor.

Incidentul a avut loc în jurul orei 9 în seara de luni. La vederea cutiei suspecte, carabinierii au alertat imediat, conform protocolului, trupele de intervenție, cu un apel la 112. La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției, câțiva pompieri și geniștii serviciului „BOMBTEH”, care au izolat zona. Operațiunea a durat aproape 3 ore, ca în final să se descopere că obiectul nu prezintă nici un pericol, fiind, de fapt, o cutie goală.

Imediat la fața locului au fost îndreptate toate serviciile specializate, zona fiind încercuită. În urma cercetărilor demarate la fața locului nu a fost depistat nimic suspect, iar cutia s-a dovedit a fi goală. În astfel de cazuri, chiar dacă se bănuiește că este o alarmă falsă, oricum se verifică”, Svetlana Cripnic, ofițer de presă Poliția Capitalei.

Încă nu a fost stabilit cum a ajuns cutia lângă gardul Ambasadei. Acest fapt urmează a fi determinat pe baza înregistrărilor camerelor de luat vederi.