În prag de alegeri electorale, Premierul Filip anunță despre o inițiativă care prevede micșorarea impozitului pe venit achitat la stat. Potrivit acesteia, cetățenii care primesc salarii sub 3500 lei nu vor mai plăti impozit la stat. Ceilalți muncitori se vor bucura de reducerea de impozit de la 18 la 12 procente.

Totodată prim-ministrul a declarat că angajatorii din sectorul corporativ vor plăti mai puțini bani la bugetul asigurării de stat sociale. Astfel, pentru aceștia impozitul se va micșora de la 23 la 18 procente. De asemenea, Filip a anunțat și despre dublarea scutirii personale de la 11 mii 280 de lei la 24 de mii.

De asemenea, șeful executivului a declarat că pentru industria horeca, sector din industria hotelieră și a serviciilor alimentare, cota TVA se va reduce de la 20 la 10 procente.

Totodată, taximetriștii care au salarii de până la 10 mii de lei pe lună vor avea un impozit fix de 500 de lei pe lună, iar asigurare medicală și cea socială va reprezenta o plată pe lună de 1/12 din rata anuală.

Prevederile ar urma să intre în vigoare în luna octombrie a acestui an.