Britanicul Charlie Rowley, bărbatul otrăvit cu substanța neuro-toxică Novichok din orașul Amesbury, a oferit detalii despre incident după externarea sa din spital. El afirmă că nu ține minte cu exactitate unde a găsit o cutie pecetluită, dar spune că în aceasta se afla un flacon cu parfum, pe care ulterior l-a dăruit soției. Ajunși acasă, femeia a încercat parfumul pe încheietura mâinii și deja după 15 minute, ambii s-au simțit rău și s-au plâns pe dureri de cap, scrie Deutsche Welle.

După ce soția bărbatului în vârstă de 44 de ani, Don Sterges, a probat parfumul, Rowley a observat că aceasta este o „substanță uleioasă”. În scurt timp, ambii s-au simțit rău și au fost internați la spital în stare critică. Femeia a murit pe data de 8 iulie din cauză otrăvirii.

După incident, poliția a descoperit în apartamentul celor doi un flacon cu substanța Novichok. Potrivit anchetei, există indicii că cazul este legat de intoxicarea dublului agent rus Serghei Skripal și a fiicei sale Iulia din luna martie curent, în Salisbury.

Londra continuă să acuze Rusia de otrăvirea cetățenilor britanici. Moscova neagă toate acuzațiile.