Vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a depus un denunț la Procuratura Generală prin intermediul căreia solicită pornirea și instrumentarea unei cauze penale și atragerea la răspunde penală a lui Ruslan Codreanu, pentru faptul că ar fi sărvârșit infracțiunea de uzurpare de calități oficiale și a infracțiunii de samovolnicie.

„Ruslan Codreanu, aflat ilegal și abuziv în funcția de viceprimar al mun. Chișinău a semnat o dispoziție prin care s-a autointitulat primar general al Capitalei”, se arată în denunțul lui Munteanu.

Liberalul a postat documentul pe o rețea de socializare precizând că: „autoproclamarea într-o anumită funcție era o practică răspândită în Evul Mediu, când tot felul de impostori, hulpavi de putere, detronau, de obicei printr-o baie de sânge, deținătorul de drept și își însușeau atributele puterii. Cu siguranță autoproclamarea lui Codreanu, drept primar interimar al capitalei va fi studiat la cursurile de istorie, dar și la cele de drept administrativ, până atunci este imperativ ca acest caz ieșit din comun să fie studiat cu atenție de procurori, unde doar cei care nu vor să vadă (sau nu sunt lăsați să vadă), nu vor găsi componență de infracțiune.

Precizăm că marți, Codreanu a menționat că dispoziția este una legală. „Se pune întrebarea, cine asigură interimatul funcției, din doi viceprimari, dintre care un viceprimar a scris cerere că dânsul refuză interimatul? Ce se întâmplă atunci? Legea spune foarte clar, că se asigură de celălalt viceprimar. Nu este în lege scris că intervine Consiliul Municipal”, a declarat Codreanu pentru TV8.

Foto: Facebook/Valeriu Munteanu