/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Explicațiile șefulului MoldATSA privind salariile de peste 25.000 de lei ale angajaților

25 iulie 2018, ora 10:50

Veaceslav Frunze consideră că astfel de remunerări în cazul întreprinderii pe care o conduce sunt corecte. „Este o chestie foarte interesantă. Da, este ok Sunt argumente juridice, dar, totuși, vreau să mă limitez la o chestie foarte elementară. O aeronavă costă 30 de milioane. Dacă un pilot face o greșeală, se duce numai aeronava cu pasagerii pe care îi are, iar dacă un controlor face o greșeală, cel puțin două aeronave pot să se ducă. Și atunci cum poate o persoană să asigure această dirijare în siguranță a aeronavei cu 2 sau 3-4 mii de lei. Automat și siguranța o să fie strict direct proporțională cu salarizarea care este”, a declarat conducătorul MoldATSA, potrivit Radio Chișinău.

Veaceslav Frunze a ținut să explice și aspectul juridic al acestei chestiuni. Potrivit șefului MoldATSA, tariful se stabilește în baza calculării cheltuielilor aferente serviciilor care vor fi utilizate anul viitor. „Acestea se împart la numărul de trafic prognozat care o să survoleze spațiul aerian și se creează un tarif”, a adăugat Veaceslav Frunze, menționând că organizațiile internaționale de profil au acceptat acest tarif.

„Dacă lumea zice că salariile sunt mari și să le micșorăm, atunci automat și defalcările la stat o să fie mici. Dacă noi micșorăm salarizarea și celelalte cheltuieli, înseamnă că profitul pe care-l avem o să plece la stat. Nu. Noi, ulterior, timp de 5 ani, această încasare de bani trebuie s-o scoatem din tarif prin micșorarea ulterioară a tarifului”, a mai spus administratorul interimar al întreprinderii

Potrivit Mold-Street.com, angajații din cel puțin zece instituții de stat au salarii medii brute de peste 13.000 de lei sau circa 650 de euro. În topul instituțiilor cu cele mai mari salarii se află MoldATSA, unde salariul mediu brut a fost de peste 25.000 de lei.

Menționăm că salariul mediu pe economie a fost anul trecut de circa 5.700 de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram