/FOTO. VIDEO/ Primul cartier de locuințe printate 3D a fost construit la Eindhoven. Cum arată acesta

25 iulie 2018, ora 11:59

Dintre primele cinci case noi care vor fi puse pe piața de închiriere anul viitor, cel mai mic, cu două dormitoare, a atras deja cereri de aplicare de la 20 de familii interesate la doar o saptamana după ce imaginile au fost puse la dispoziția publicului larg.

Cunoscut sub numele de Project Milestone, proiectul este realizat de compania olandeză de construcții Van Wijnen pentru a oferi o soluție la o lipsă de zidari calificați din Țările de Jos.
Metoda va reduce, de asemenea, costurile și daunele aduse mediului prin reducerea cantității de ciment utilizat, a declarat Rudy van Gurp, director al firmei, care lucrează în colaborare cu proiectul de la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven.

Imprimanta 3D utilizată este, în esență, un braț robotic imens, cu o duză care aplică un ciment special formulat, despre care se spune că are textură de frișcă. Cimentul este „tipărit” în funcție de designul arhitectului, adăugând strat peste strat pentru a crea un perete și pentru a crește rezistența acestuia. „Nu avem nevoie de matrițele folosite astăzi pentru a crea case din ciment, așa că nu vom folosi niciodată mai mult ciment decât este necesar”, a spus Van Gurp.

Numai pereții exteriori și interiori ai primei case vor fi făcuți cu ajutorul imprimantei, care va fi amplasată în afara amplasamentului.

Utilizarea imprimantei 3D oferă în plus posibilitatea de a plasa senzorii wireless direct în pereții proprietăților pentru a permite locuinței să fie complet „inteligentă”, încorporând toate comenzile de iluminat, încălzire și securitate necesare.

Se spune că aceste case ilustrează faptul că imprimarea 3D permite construirea de clădiri de „aproape orice formă … întrucât cimentul folosit este diferit de betonul tradițional care este foarte rigid”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram