Un alt atac cu bombă a lăsat cel puțin 31 de morți și peste 30 de răniți în Pakistan, unde cetățenii erau așteptați la urnele de vot. În orașul Quetta, capitala provinciei Balucistan, unde a avut loc cel mai grav atac în ziua alegerilor, a mai avut loc, recent, un atentat sinucigaș în care au fost ucise peste 150 de persoane la un miting electoral, anunță CNN.

Explozia a avut loc la periferia orașului Quetta, capitala provinciei Balochistan. Cauza exploziei este necunoscută, a declarat superintendentul orasului Quetta, Naseeb Ullah.

Proprietarul unui magazin, Akber Khan, care a fost martorul atacului, a declarat că și-a exprimat deja votul la o secție de votare din apropiere și s-a întors la magazinul său. Trecând din nou, el „abia a făcut un pas sau doi”, când s-a produs explozia.

„M-am întins la pământ, majoritatea oamenilor au început să alerge, după 10 minute, când s-a terminat haosul, am început să-i luăm pe cei răniți, i-am dus în mașini particulare, în timp ce ambulanțele încă nu sosiseră”.

ISIS și-a asumat responsabilitatea pentru atac.

În Khyber Pakhtunkhwa, o persoană a fost ucisă, iar alți trei au fost răniți într-o luptă în afara unei secții de votare, între susținătorii Pakistanului Tehreek-e-Insaf (PTI) al lui Imran Khan și Partidul Național Awami din provincie.

Khan a condamnat explozia Quetta, spunând într-un tweet că a fost „întristat de pierderea vieților nevinovate”, adăugând că „inamicii (Pakistanului) încearcă să perturbe procesul democratic … Pakistanienii trebuie să învingă teroriștii ieșind și demonstrându-și puterea prin vot”.