/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Conflictul comercial dintre SUA şi UE, aplanat. Donald Trump şi Jean-Claude Juncker au ajuns la un acord comun

missing
26 iulie 2018, ora 14:51

Trump l-a primit pe Juncker la Casa Albă, iar după dialogul oficial a anunţat că relaţiile dintre Washington şi Bruxelles intră într-o fază nouă. „A fost o zi foarte mare pentru comerţul liber şi echitabil, într-adevăr o zi foarte mare”, a adăugat el. „Începem negocierile chiar acum, dar ştim în bună măsură unde vrem să ajungem (…) tarife zero, bariere netarifare zero şi subvenţii zero pentru bunurile industriale non-auto”, citează Reuters.

Preşedintele Statelor Unite a mai spus că ţara sa va colabora cu Uniunea Europeană pentru „reducerea barierelor şi creşterea comerţului cu servicii, produse chimice şi farmaceutice, produse medicale, precum şi soia; soia este o mare problemă”.

Potrivit lui Trump, UE va achiziţiona mai mult gaz petrolier lichefiat din SUA. La rândul său, Juncker a anunţat că a convenit cu Trump ca Uniunea Europeană şi Statele Unite să nu îşi impună reciproc noi tarife în timpul negocierilor.

Amintim că președintele american a ameninţat cu aplicarea unui tarif de 25% asupra importurilor de automobile. Potrivit Reuters, o astfel de măsură ar afecta atât producători europeni cum sunt BMW şi Volkswagen, cât şi firmele din domeniul auto din Japonia şi Coreea de Sud.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram