/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Coșmarul din penitenciarele din Rusia continuă. Declarațiile șocante ale deținuților și ale rudelor acestora

missing
26 iulie 2018, ora 14:47

În urma difuzării filmărilor care relatau în mod groaznic bătăile și torturile la care sunt supuși condamnații din Rusia de către Novaya Gazeta, rudele și prietenii celor care suferă, fiind în detenție, au început să dea declarații cutremurătoare.

Jurnaliștii de la „Novaya Gazeta” au reușit să vorbească cu mamele celor care își execută sentința în IK-2.

„Fiul meu a fost bătut imediat după sosirea în penitenciar”, spune Svetlana Marynich. Fiul ei Andrei a fost condamnat anul trecut de furt. „Ei l-au bătut până când i-au distrus rinichii și l-au trimis la spital doar o săptămână mai târziu. Înainte de asta, a fost ținut într-un subsol, nici nu l-au hrănit. În plus, el este în mod constant extorcat bani. 5.000 de ruble pe lună. Aceasta se face de către o persoană numită Lipkin, lucrează într-o colonie. Acum, când au fost depuse plângeri, prizonierii sunt amenințați, spun că nu vor părăsi închisoarea niciodată”.

O mărturie similară a fost dată de mama unui alt prizonier, Dmitry Kobin, Galina.

„Fiul meu este extorcat de bani, iar dacă refuză să plătească, el este bătut. Am transferat eu banii de două ori. Prima dată a fost în luna noiembrie a anului trecut, la două săptămâni după ce fiul a ajuns în colonie. 29 000 de ruble. Mi sa spus că dacă fac acest lucru, fiul va părăsi închisoarea „până la Anul Nou”. Desigur, nu a ieșit. Când am început să mă supăr, mi sa oferit să compensez acest lucru cu o întâlnire cu fiul meu. Cu toate acestea, au luat și bani pentru întâlnire: 5000 ruble. La o întâlnire am văzut vânătăile fiului pe talie, pe umeri, pe spate. Am întrebat ce sa întâmplat? El a spus: „Mamă, nu contează.””.

„Am fost eliberat din Kerch pe 18 mai”, spune fostul prizonier Roman. „În timpul detenției am întâmpinat atât extorcare, cât și violență. Ne cer rar și, în general, pentru unele lucruri necesare: camera de televiziune, dușul. Deși înțeleg că acest lucru ar trebui făcut din contul statului. Dar am fost bătut pentru orice motiv, neînsemnat. Chiar dacă nu îndepliniți câteva cerințe minore ale administrației, de exemplu, nu scoateți chipiul – veți fi târât în ​​camera de gardă, veți fi dus în camera de examinare unde nu există camere și vor începe să vă bată. Când bat, gardienii își dezactivează registratorii.”

Potrivit lui Roman, garda de serviciu Andrey Vasilyevich este deosebit de activ în bătăi.

„E un monstru”, spune omul. „Mai rău decât toți ceilalți gardieni. Îi place să stranguleze, îi place să bată cu un baston, pune băieților o cușmă pe cap (ușanka) și începe să bată ca într-un sac de box. Din cauza cușmei nu rămân urme atât de evidente”.

În urma numeroaselor plângeri, care au depășit în mod cert cifra de o sută, autoritățile au condamnat doar câțiva ofițeri de colonie, când în mod real responsabili de agresiuni se fac mult mai mulți.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram