/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Este oficial. SUA nu vor recunoaște anexarea Crimeii de către Federația Rusă

26 iulie 2018, ora 13:09

„Rusia, prin invazia din 2014 a Ucrainei și anexareaa Crimeii, a încercat să submineze un principiu internațional bazat pe principiile democratice: nici o țară nu poate schimba frontierele altora prin forță. Statele lumii, inclusiv Rusia, au fost de acord cu acest principiu în Carta Națiunilor Unite, angajându-se să se abțină de la amenințarea sau utilizarea forței împotriva integrității teritoriale sau a independenței politice a oricărui stat. Acest principiu fundamental – care a fost reafirmat în Actul Final de la Helsinki – constituie unul dintre fundamentele pe care se bazează securitatea și siguranța noastră particulară”, se spune în declarație Departamentului.

„Așa cum am făcut în Declarația de la Welles din 1940, Statele Unite reafirmă ca politică, refuzul său de a recunoaște pretențiile Kremlinului de suveranitate asupra teritoriului confiscat cu forță în contradicție cu dreptul internațional” se mai menționează.

„Statele Unite invită Rusia să respecte principiile la care a pretins atât de mult să adere și să pună capăt ocupației Crimeei. Pe măsură ce statele democratice încearcă să construiască o lume liberă, dreaptă și prosperă, trebuie să ne menținem angajamentul față de principiul internațional al egalității suverane și să respectăm integritatea teritorială a altor state. Prin acțiunile sale, Rusia a acționat într-o manieră nedemnă de o mare națiune și a ales să se izoleze de comunitatea internațională.”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram