/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Licitație cu strigare. Compania de stat „Air Moldova”, scoasă pentru prima dată la privatizare

missing
26 iulie 2018, ora 15:19

Nu a fost anunțat încă un preț de comercializare, dar întreprinderea are un capital social de 301.476.209 lei. La balanța întreprinderii sunt trei aeronave, iar la cont extrabilanțier, în leasing operațional, patru aeronave. Potrivit datelor prezentate de APP, compania aeriană are aproape 550 de angajați, anunță bizlaw.md.

Compania „Air Moldova” pare să se confrunte cu grave probleme financiare. Potrivit Consiliului Concurenței, anul trecut Î.S. C.A. „Air Moldova” a înregistrat pierderi nete de 111,5 milioane lei. Datoriile totale înregistrează o tendință crescătoare pe parcursul ultimilor ani de la 604,6 milioane de lei în anul 2013, la 1,1 miliarde de lei.

În prezent, compania aeronautică deține o cotă de 43 la sută din numărul total de pasageri transportați.

Pe lângă „Air Moldova” la licitație au fost anunțate și numele companiilor: Î.S. „Fabrica de sticla din Chișinău”, Î.S. „Combinatul poligrafic din Chișinău”, Î.S. Hotelul „Zarea”, S.A. „Barza Albă”, S.A. „Tutun-CTC”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram