/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Decis! Alegerile parlamentare vor avea loc pe 24 februarie 2019

missing
27 iulie 2018, ora 13:52

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a spus în timpul prezentării proiectului de hotărâre că, potrivit Constituției, data alegerilor parlamentare se stabilește în cel mult trei luni de la expirarea mandatului actualului Parlament. În condițiile în care mandatul actualului legislativ, de legislatura XX-a, expiră pe 30 noiembrie 2018, Comisia juridică, numiri și imunități a propus data de 24 februarie.

Potrivit lui Andrian Candu, un factor pentru care a fost aleasă data de 24 februarie este faptul că alegerile care vor avea loc vor fi în condițiile unui sistem electoral nou, cel mixt, astfel ca toți care doresc să participe la alegeri să aibă timp suficient la dispoziție să se pregătească.

Printr-un alt proiect de hotărâre au fost încheiate lucrările sesiunii parlamentare de primăvară-vară. Sesiunea de toamnă-iarnă va începe în data de 3 septembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram