Deputatul PLDM Tudor Deliu l-a apostrofat dur pe Candu în ședința Parlamentului după ce acesta a făcut declarații în adresa fracțiunii PLDM în ședința de joi. 26 iulie. Deliu a spus că miliardul furat se află la Candu și partidul Democrat. În același timp i-a spus președintelui Parlamentului că în acțiunile lui și ale partidului persistă doar lăcomia pentru putere și avere, dar totul are un sfârșit și acesta se apropie. Candu i-a replicat că acesta va fi votata astăzi, dar nu se știe a cui sfârșit se apropie.

„Domnule Președinte, ieri de la tribuna Parlamentului, în lipsa noastră, v-ați permis să insultați deputații din fracțiunea PLDM. Ați zis că vreți să ne scuturați, încercați domn Președinte, dar vă asigur că va curge mai mult adevăr despre realii hoți oploșiți în partidul din care faceți parte. Din noi nu vor curge bani, miliardul e la dvs., la voi, cei din partid și ieri l-ați legalizat în stilul caracteristic actualei guvernări. Ați sugera să fiți scuturați voi cei din partidul democrat și pe lângă banii furați care sunt sigur că vor curge, poate va curge și nerușinarea, lăcomia, aroganța, lașitatea, trufia, dar nu prea cred fiindcă aceste calități vă sunt date pe viață și se țin de voi ca scaiul de coada câinelui. De alte calități nu dispuneți”, a declarat Tudor Deliu.

Deputatul a fost întrerupt de Candu care după ce i-a mulțumit la întrebat dacă are vreo propunere de procedură.

„Am vrut doar să finalizez și să spun că în mintea și acțiunile dvs persistă doar lăcomia pentru putere și avere, dar vreau să vă asigur că totul are început și sfârșit și sfârșitul se apropie. Mulțumesc”, a spus Deliu.

„Da. Astăzi o să-l votăm cu siguranță. Dar întrebarea este a cui”, a replicat Candu.

Ulterior deputatul Cobzac a spus că noaptea trecută orașul Hâncești a fost împânzit cu inscripții denigratoare în adresa sa. Candu i-a recomandat să se adreseze la poliție. Mai multe detalii AICI.