În ultimele două zile 102 de șoferi au fost prinși băuți la volan, unul dintre ei a tamponat mortal un biciclist. Tragicul accident a avut loc în seara zilei de 29 iulie, în satul Halahora de Jos din Briceni.

Potrivit poliției, un șofer de 24 de ani, aflându-se în stare de ebrietate avansată, 1,05 mg/l, a tamponat mortal un biciclist, de 61 de ani. Conducătorul auto a fost găsit de ofițeri ascuns în pădure la o distanță de doi km de la locul accidentului.

Fiind verificat de inspectori de patrulare în baza de date, s-a stabilit că conducătorul auto a fost documentat anul trecut pentru stare de ebrietate la volan, însă ca sancțiune a primit doar muncă neremunerată în folosul comunității.

Inspectoratul de Poliție menționează că în acest weekend a desfășurat acțiuni de depistare a șoferilor în stare de ebrietate pentru a înlătura consecințele unor accidente rutiere produse din această cauză. Astfel, în doar trei zile, inspectorii de patrulare au depistat și înlăturat de la volanul automobilului 95 de șoferi băuți, dintre care trei motocicliști și șapte în stare de ebrietate narcotică.

Foto: FB/INP

Foto: FB/INP